Van zelfstudie tot webdeveloper

Het is ongeveer twee jaar geleden dat ik mijn MBO diploma voor grafische vormgever heb gehaald aan het Cibap maar gek genoeg was ik hier eigenlijk niet zo gelukkig mee. De laatste maanden van mijn opleiding had ik sterk het gevoel dat mijn passie niet bij alleen vormgeven lag. Voor mij was communicatie veel meer dan alleen iets moois maken en het is ook nog eens zo dat de meeste communicatie inmiddels digitaal gaat dus had ik maar een vraag.

Wat nu?

Ik had altijd al interesse gehad in websites en alles wat er online mogelijk is. Wat zou het eigenlijk gaaf zijn als ik dit allemaal zelf zou kunnen. Met deze gedachten in mijn hoofd ging ik mijn diploma ophalen nadat ik deze in ontvangst heb mogen nemen wist ik het zeker. Ik wil websites leren maken en dit combineren met design en online communicatie.

Hoe word ik webdeveloper?

Zoals eigenlijk alles op internet te vinden is ben ik hier maar begonnen met zoeken naar: "hoe word ik een webdeveloper" en "websites ontwikkelen". Na het lezen van de eerste artikelen wist ik eigenlijk nog niets. Gelukkig vond ik tussen de wirwar aan informatie over verschillende talen, cursusen en tips een 3 maanden durende thuis studie staan. Deze studie was de brug tussen grafisch vormgeven en webdevelopment. Ideaal om dit alvast te combineren!

Ben ik na deze opleiding webdeveloper?

Nee... helaas nog niet! Hoewel ik na deze opleiding van mijn ontwerp een statische website kon maken was ik nog geen webdeveloper! Een website is meer dan een statische pagina. Het moet functioneel zijn, reageren op de gebruiker, data ontvangen en laten zien, aanpasbaar zijn via een CMS en vindbaar op google. Dus laten we maar beginnen bij het eerste punt op deze lijst...

De laatste stap

Inmiddels is het anderhalf jaar geleden dat ik begonnen ben met dit avondtuur en terugkijkend op deze periode heb ik heelveel geleerd. Verschillende talen, ontwikkel mogelijkheden en platforms. Ik vond het daarom ook tijd voor een nieuwe uitdaging als webdeveloper.

Deze uitdaging heb ik gevonden bij een groot media bedrijf. Hier ben ik 32uur per week werkzaam als Front-end developer hierdoor kan ik dagelijks doen wat ik leuk vind en heb ik tijd over om constant bij te leren.

terug